Dolphin zwembadrobot

Dolphin zwembadrobot

Het belangrijkste voordeel van zwembadrobots is dat ze zorgen voor gemak en een aanzienlijke tijdsbesparing! Stel je eens voor dat een zwembadrobot automatisch doet, wat je handmatig al snel enkele uren zou kosten. Een zwembadrobot kan zonder hulp het complete zwembad schoonmaken. Zwembadrobots zijn daarom ook niet meer weg te denken uit een moderne tuin gezien de besparing in zowel tijd, moeite als (onderhouds)kosten die het oplevert!

Daarnaast zorgt het stelselmatig reinigen van het zwembad met de Dolphin zwembadrobot voor een verbeterde waterkwaliteit. Een geschikte zwembadrobot die dit werk voor jou uit handen kan nemen is de Dolphin zwembadrobot. De zwembadrobots van Dolphin zijn ontworpen voor allerlei soorten zwembaden, zwemvijvers en schoonmaakbehoeften.

Wat is een Dolphin zwembadrobot?

Een Dolphin zwembadrobot is, zoals de naam al verraadt, een automatische zwembad(stof)zuiger die zorgt voor een efficiënte en grondige reiniging ongeacht de grootte, vorm of type van het zwembad. De Dolphin zwembadrobot automatiseert een taak die je normaal gesproken met de hand uitvoert. Met zijn zuigkracht en ronddraaiende borstels zorgt de robot voor een schoon zwembad. De roterende borstels brengen daarnaast het water in beweging wat zorgt voor een verbeterde verdeling van chloor en chemicaliën. Jouw zwembad wordt op deze wijze nog beter schoongemaakt!

Vanwege de focus op technologische ontwikkeling zijn de zwembadrobots van Dolphin al vele jaren één van de beste in de markt. Aangezien een zwembadrobot van Dolphin gemaakt is van degelijke materialen is hij zeer betrouwbaar en levert hij jarenlange kosteneffectieve zwembadreiniging. Zodra je een Dolphin zwembadrobot voor het eerst vastpakt zul je dit ook meteen merken. De Dolphin zwembadrobot is simpelweg de nummer 1 automatische zwembadreiniger op gebied van gebruiksgemak, prestaties en betrouwbaarheid.

Verschillende soorten Dolphin zwembadrobots

Het assortiment van Dolphin zwembadreinigers bestaat uit verschillende modellen. Zo zijn er eenvoudige basismodellen in de lagere prijsklasse aanwezig, maar ook aan uitgebreidere modellen in de hogere prijsklasse is gedacht. Voor elk soort zwembad en voor iedere situatie is er wel een geschikte Dolphin zwembadrobot verkrijgbaar.

De basismodellen focussen zich hoofdzakelijk op het reinigen van de bodem van het zwembad. De uitgebreidere modellen van Dolphin zwembadrobots zijn in staat om het gehele zwembad grondig schoon te maken. Dit houdt in dat naast het reinigen van de bodem, ook de wanden, hoeken en waterlijn van het zwembad worden gereinigd. Deze luxere modellen worden veelal geleverd met leuke extra’s zoals een navigatiesysteem, afstandsbediening, smarthphone app of swivel. De exacte functies van de Dolphin zwembadrobots kun je vaak vinden bij de productspecificaties van de verschillende modellen.

Dolphin E20 zwembadrobot

Een zwembadrobot die zowel de bodem, wanden als waterlijn van het zwembad reinigt is de Dolphin E20 zwembadrobot. Deze voordelige zwembadrobot van Dolphin is geschikt voor kleinere zwembaden tot 10 meter en reinigt het complete zwembad in een tijdsbestek van slechts 2 uur. Zijn lage gewicht van 6.5 kg zorgt ervoor dat dit model een van de lichtere zwembadrobots op de markt is. De zwembadrobot Dolphin E20 is een echt instapmodel uitgerust met basisfuncties voor het leveren van betrouwbare schoonmaakprestaties. Zo wordt dankzij zijn slimme scantechniek elk plekje in het zwembad gereinigd. De Dolphin E20 zwembadrobot kan op vrijwel iedere ondergrond uit de voeten.

Zwembadrobot Dolphin Zenit 20

Een ander model die zowel de bodem, wand als waterlijn van het zwembad reinigt is de zwembadrobot Dolphin Zenit 20. Deze robot is geschikt voor grotere zwembaden tot 15 meter, reinigt de bodem in 2,5 uur en is te bedienen met een speciale smartphone app. De Dolphin Zenit 20 zwembadrobot is dankzij zijn 2 motoren de meest krachtige en doeltreffende zwembadrobot. In tegenstelling tot de meeste zwembadrobots beschikt de Dolphin Zenit 20 niet over 2, maar over maar liefst 3 schoonmaakborstels waardoor zelfs algen en bacteriën worden verwijderd. Ook de zwembadrobot Dolphin Zenit 20 kan op alle type ondergronden uit de voeten.

Dolphin zwembadrobot E10

Ben je op zoek naar een zwembadrobot die alleen de bodem reinigt? Dan is de Dolphin zwembadrobot E10 een uitstekend instapmodel, welke tevens geschikt is voor kleinere zwembaden tot 10 meter. Met zijn gewicht van 6.3 kg is dit model zelfs nog lichter dan de zwembadrobot Dolphin E20. Daarnaast reinigt hij de gehele bodem in slechts 1,5 uur en beschikt hij over veelal dezelfde basisfuncties als de Dolphin E20 zwembadrobot. De Dolphin zwembadrobot E10 kan op meerdere ondergronden uit de voeten en is één van de meest verkochte Dolphin zwembadrobots dankzij zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Werking van een Dolphin zwembadrobot

Hoewel er verschillende modellen verkrijgbaar zijn, werken alle Dolphin zwembadrobots op een soortgelijke manier. Afhankelijk van het model en de grootte van het zwembad doet de zwembadrobot er vaak tussen de 1 en 3 uur over om het zwembad te reinigen. Eerst wordt de gehele bodem van het zwembad door de robot gescand. Daarna worden vuil (zand, bladeren), bacterien en alg met behulp van het actieve borstelsysteem verwijderd. Dit resulteert in kristalhelder zwembadwater.

De meerderheid van de Dolphin zwembadrobots zijn eenvoudig te bedienen. Je hoeft alleen de robot in het zwembad te zetten, de voeding in het stopcontact te doen en op de aan-knop te drukken. Een gebruiksaanwijzing of Dolphin zwembadrobot handleiding is overbodig. Tevens kunnen de zwembadstofzuigers van Dolphin op verschillende ondergronden uit de voeten, van natuursteen tot beton, het maakt allemaal niet uit. Zo kun jij ontspannen en rustig achterover leunen, terwijl de Dolphin zwembadreiniger het vuile werk opknapt!

Dolphin zwembadrobot onderhoud

Over het algemeen geldt dat er weinig onderhoud gepleegd hoeft te worden aan een Dolphin zwembadrobot. Het filter hoeft veelal pas na enkele schoonmaaksessies geleegd te worden. Wel wordt geadviseerd om na elke schoonmaakcyclus het filter te controleren om te voorkomen dat deze verstopt raakt. Dit is eenvoudig te doen door de klep aan de bovenkant van de robot te openen. Vervolgens kun je het filter gemakkelijk uit de robot halen. De meeste modellen worden geleverd met zowel een grof als een fijn filter om zo meerdere soorten vuil te verwijderen uit het zwembad.

Dolphin zwembadrobot onderdelen

Ben je op zoek naar onderdelen voor jouw Dolphin zwembadrobot? Vaak kun je dan het best even contact opnemen met het bedrijf waar je de zwembadrobot heb aangeschaft. Zij kunnen jou hierin het beste adviseren. In de meeste gevallen kun je de onderdelen zelf eenvoudig vervangen. Mocht dit niet lukken dan kunnen reparaties en/of vervangingen van de Dolphin zwembadrobot onderdelen meestal door het bedrijf waar de zwembadrobot is aangeschaft, worden uitgevoerd.

Dolphin zwembadrobot kopen

Wil jij een Dolphin zwembadrobot kopen? In dit artikel heb je onder andere kunnen lezen dat er diverse Dolphin zwembadrobots in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn. Om het model te vinden dat het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit adviseer ik om goed naar de productspecificaties van elk model te kijken (en dit te gebruiken als checklist).

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen over de Dolphin zwembadrobot. Mocht je zelf nog vragen hebben, aarzel dan niet om onderaan de pagina een reactie achter te laten.

Welke verschillende soorten Dolphin zwembadrobots zijn er?

Enerzijds zijn er basismodellen in de lagere prijsklasse beschikbaar die zich hoofdzakelijk focussen op het reinigen van de bodem van het zwembad. Anderzijds zijn er ook uitgebreidere modellen in de hogere prijsklasse verkrijgbaar die ook de wanden, hoeken en waterlijn van het zwembad reinigen.

Hoe werkt een Dolphin zwembadrobot?

De meeste Dolphin zwembadrobots zijn gemakkelijk te bedienen. Vaak dien je de robot alleen in het zwembad te zetten en op de aan-knop te drukken. De robot doet de rest!

Hoe onderhoud ik een Dolphin zwembadrobot?

Controleer na elke schoonmaakcyclus het filter van de Dolphin zwembadrobot om te voorkomen dat deze verstopt raakt en maak het filter schoon als dat nodig is.

Waar kan ik de exacte functies van de verschillende modellen Dolphin zwembadrobots vinden?

De exacte functies van de Dolphin zwembadrobots kun je vaak vinden bij de productspecificaties van de verschillende modellen.

Wat is de beste Dolphin zwembadrobot voor het reinigen van de bodem?

Hiervoor zijn meerdere modellen geschikt. Voor grotere zwembaden is de Dolphin Zenit 10 zwembadrobot de beste keuze. Voor de kleinere zwembaden is de eenvoudige Dolphin E10 zwembadrobot uitermate geschikt. Vanwege zijn uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding behoort deze robot tot de meest verkochte Dolphin zwembadrobots.

Welke modellen van Dolphin zijn geschikt voor het reinigen van de bodem, wand en waterlijn?

Hiervoor zijn meerdere modellen geschikt. Heb je een groter zwembad? Dan is de Dolphin Zenit 20 zwembadrobot zeer geschikt. Voor een kleiner zwembad zijn de Dolphin SF40 zwembadrobot en de Dolphin F40 zwembadrobot goede keuzes.

Mocht je nog vragen over de Dolphin zwembadrobot hebben, stel ze dan in de reacties hieronder!

Plaats een reactie