Slimme deurbel zonder abonnement

Een afbeelding van een slimme deurbel zonder abonnement

Een slimme deurbel is tegenwoordig een mateloos populair product voor in een smart home, terwijl een slimme deurbel zonder abonnement toch nog wel wat vragen oproept bij mensen. Je komt er bij een slimme deurbel bijvoorbeeld al snel achter dat je moet betalen om gebruik te kunnen maken van bepaalde functies zoals de opslag van beelden en de mogelijkheid om beelden over een langere periode terug te kijken. Op deze pagina vertellen we je daarom alles wat je moet weten over slimme deurbellen zonder abonnement! Bovendien bespreken we enkele goede opties.

Slimme deurbellen zijn er met en zonder abonnement

Bij het aanschaffen van een slimme deurbel kan je kiezen uit twee opties: met of zonder abonnement. Vaak denken mensen dat een slimme deurbel zonder abonnement niet werkt. Dat is niet waar. Een slimme deurbel werkt ook gewoon zonder abonnement.

Alleen als je gebruik wilt maken van extra mogelijkheden dan heb je een abonnement nodig waarvoor je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag dient te betalen. Hieronder zullen wij deze twee opties bespreken.

Slimme deurbel met abonnement

Een slimme deurbel met abonnement heeft net iets meer mogelijkheden dan een slimme deurbel zonder abonnement. Het grootste voordeel van een slimme deurbel met abonnement is de cloudopslag.

Cloudopslag houdt in dat de camerabeelden op een online server worden bewaard. Veelal is dit een online dienst van de fabrikant, maar het kan ook een bekende clouddienst zoals Dropbox zijn. Als je beelden wilt bekijken, kun je eenvoudig inloggen met jouw account. Alleen met de juiste inloggegevens heb je dus toegang tot het beeldmateriaal.

Via de app die bij de slimme deurbel hoort kun je altijd en overal opnames terugkijken, zolang je maar verbinding met het internet hebt. Je kan dus eenvoudig verdachte situaties terugkijken, zelfs wanneer de deurbel kapot of gestolen is (al is die kans erg klein natuurlijk).

Het grote nadeel is natuurlijk dat je maandelijkse abonnementskosten betaald. Zonder een cloudabonnement kun je bij veel slimme deurbellen vaak alleen live camerabeelden bekijken.

De maandelijkse kosten liggen meestal tussen de 3 en 5 euro per maand. Al is het vaak mogelijk om een goedkoper jaarabonnement af te sluiten.

Afhankelijk van het gekozen abonnement, bewaart een slimme deurbel met abonnement meestal het beeldmateriaal van de afgelopen 30 dagen. Hier betaal je dan maandelijks of jaarlijks een vast bedrag voor.

Slimme deurbel zonder abonnement

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, werkt een silmme deurbel ook zonder abonnement. De slimme deurbel staat gewoon in verbinding met je wifi-netwerk en je ontvangt direct een melding op je smartphone of tablet als er iemand voor je deur staat.

Via de app is het vervolgens mogelijk om live mee te kijken en te communiceren met degene die voor je deur staat. Dit zijn functies waar nagenoeg elke slimme deurbel standaard over beschikt.

Om gebruik te maken van deze functies heb je in principe dus helemaal geen abonnement nodig. Een abonnement is pas noodzakelijk op het moment dat je camerabeelden wilt opnemen, zodat je deze op een later moment weer kunt terugkijken.

Slimme deurbellen zonder abonnement bewaren camerabeelden lokaal op een geheugenkaart of op een meegeleverd basisstation. Aangezien het beeldmateriaal lokaal en versleuteld wordt opgeslagen, ben je niet afhankelijk van de online clouddienst van de fabrikant. Je hoeft daarom ook niet maandelijks of jaarlijks abonnementskosten te betalen.

Beelden kan je ook gewoon terugkijken in de app en eenvoudig downloaden op je smartphone. Om toegang tot deze app te krijgen heb je wel een account nodig.

Let wel op: er zijn slimme deurbellen waar niet standaard een geheugenkaart wordt meegeleverd. Controleer dit dus goed bij het aanschaffen van een slimme deurbel met lokale opslag. De prijs van een geheugenkaart ligt vaak tussen de 10 en 30 euro.

Als de geheugenkaart vol is, worden de oude beelden automatisch overschreven met nieuw materiaal. Daarnaast beschikken enkele slimme deurbellen over een basisstation met intern geheugen. Als dat het geval is hoef je geen geheugenkaart aan te schaffen of een abonnement af te sluiten.

Het grote voordeel van een slimme deurbel met lokale opslag is dus dat je slechts één keert iets hoeft te betalen of zelfs helemaal niets. Van tevoren is het daarom belangrijk om na te denken of je bereid bent om maandelijkse abonnementskosten te betalen.

Afhankelijk van de capaciteit van je geheugenkaart, kun je met een slimme deurbel zonder abonnement beelden tot wel 30 dagen terugkijken.

Nest en ring deurbel zonder abonnement?

Voordat we de verschillende slimme deurbellen zonder abonnement gaan bespreken, willen we eerst graag het volgende misverstand uit de wereld helpen. Veel mensen denken namelijk dat een slimme deurbel van Nest of Ring helemaal niet werkt zonder abonnement. Dit klopt echter niet!

Wat we eerder ook al duidelijk hebben gemaakt met betrekking tot slimme deurbellen, geldt ook voor Google Nest en Ring. De abonnementen geven je extra mogelijkheden bovenop de standaard functies van een slimme deurbel. De slimme deurbellen van Nest en Ring functioneren ook prima zonder abonnement, alleen mis je dus een aantal functionaliteiten.

Wil je gebruik maken van de de functie om data op te slaan in de cloud? Of wil je dat de camera van je deurbel constant filmt? In dat geval zal je een abonnement moeten afsluiten om zo deze functies te ontgrendelen.

Als je een slimme deurbel met abonnement koopt heb je dus toegang tot alle functies. Zonder abonnement ben je gewoon net iets beperkter wat dat betreft.

Hieronder bespreken we kort twee abonnementen: de Ring Protect van Ring en de Nest Aware van Google Nest.

Nest Aware

De Nest Aware is het abonnement van Google Nest, waarbij je kunt kiezen uit Nest Aware en Nest Aware Plus. Met het eerste abonnement kun je beelden tot 30 dagen terugkijken.

Met Nest Aware Plus kun je zelfs beelden van de afgelopen 60 dagen terugkijken. Bovendien is het mogelijk om dag en nacht videogeschiedenis van de afgelopen 10 dagen op te slaan en te bekijken.

Voor Nest Aware betaal je 5 euro per maand of 50 euro per jaar. Nest Aware Plus kost je 10 euro per maand of 100 euro per jaar.

Ring Protect

Het Protect abonnement van Ring geeft je toegang tot een aantal extra functies. Je kunt kiezen uit twee verschillende abonnementen, Ring Protect Basic en Ring Protect Plus. Voor Ring Protect Basic betaal je 3 euro per maand of 30 euro per jaar. Je kunt dan de beelden van de afgelopen 30 dagen van één Ring product terugkijken.

Het Ring Protect Plus abonnement kost je 10 euro per maand of 100 euro per jaar. Ook hierbij kun je beelden van de afgelopen 30 dagen terugkijken. Daarnaast geeft het Protect plus abonnement je een verlengde garantie en 10% korting op Ring producten. Gebruik je meerdere producten van Ring? Dan kun je beter voor dit abonnement kiezen aangezien het geldt voor een onbeperkt aantal Ring apparaten.

Voordelen van een slimme deurbel zonder abonnement

Een slimme deurbel zonder abonnement brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Maandelijkse kosten: Het grote voordeel is natuurlijk dat je na het kopen van een slimme deurbel zonder abonnement niet vastzit aan maandelijkse kosten. Mocht je een slimme deurbel kopen zonder interne opslag, dan zul je nog wel een SD-kaart moeten aanschaffen voor een schappelijk prijsje. En koop je alleen een slimme deurbel, dan heb je slechts te maken met eenmalige kosten.
  • Je hebt al een camera: een slimme deurbel neemt natuurlijk constant op als je een abonnement aanschaft. Maar wellicht heb je thuis al een camera hangen. In dat geval is het niet nodig om een slimme deurbel met abonnement aan te schaffen, en voldoet een model zonder abonnement.
  • Belangrijkste functies ook zonder abonnement beschikbaar: veel functionaliteiten van een slimme deurbel kan je ook gebruiken zonder dat je daarvoor een abonnement hoeft aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan het ontvangen van een melding als iemand aanbelt en het kunnen zien wie er aanbelt. Een abonnement is vaak pas noodzakelijk op het moment dat er data voor langere tijd in de Cloud moet worden opgeslagen, zoals bij de Ring en Nest Hello.
  • Je deelt weinig data: is de privacy van jouw camerabeelden belangrijk voor je? Zonder abonnement worden er niet constant opnames opgeslagen en kan je zelf beheren wat er wel en niet gedeeld wordt.

Slimme deurbel zonder abonnement – dit zijn de opties

Zie je een abonnement niet zitten? Geen enkel probleem. Er zijn tegenwoordig genoeg slimme deurbellen verkrijgbaar waar je geen abonnement voor hoeft aan te schaffen. Hieronder bespreken we enkele goede opties voor als je een slimme deurbel zonder abonnement wilt hebben.

Eken V5

Ben je op zoek naar een goedkope slimme deurbel zonder camera? In dat geval is De Eken V5 een geschikte deurbel met meer dan genoeg opties. Hoewel de deurbel via wifi werkt, slaat deze geen gegevens op in de cloud. Die worden namelijk lokaal opgeslagen op de 8GB geheugenkaart die je er gratis bij krijgt.

De Eken V5 is makkelijk te installeren en beschikt over een hd-ready-resolutie (720p) waarmee je prima kunt zien wie er voor de deur staat. Bovendien maakt de deurbel gebruik van een intercomfunctie waarme je met degene die voor de deur staat kunt communiceren.

Het grootste nadeel van de Eken V5 is dat je het geluid van de bel kan missen door vertraging op de lijn. Echter kan dit natuurlijk ook aan een zwak wifi-signaal liggen. Verder heeft de Eken V5 geen HomeKit-ondersteuning, maar dit mag je eigenlijk ook niet verwachten van zo’n scherp geprijsde slimme deurbel.

Smartwares DIC-23216

Deze slimme deurbel met camera heeft een wat hoger prijskaartje. De Smartwares DIC-23216 werkt op Wifi, beschikt over 720p HD beeldkwaliteit en neemt zelfs in het donker tot 3 meter afstand op. De deurbel is bovendien volledig draadloos en daardoor makkelijk te installeren. De batterij gaat tot wel 6 maanden mee.

Je kunt ervoor kiezen om de beelden op te slaan op een micro SD-kaart van maximaal 32 GB (deze wordt er niet standaard bijgeleverd). Daarnaast is er een mogelijkheid om beelden gratis op te slaan in je Google Drive account.

Via de bijbehorende app ontvang je direct een melding als er wordt aangebeld en kun je eenvoudig de beelden terugkijken.

Looki X6

De Looki X6 is een betaalbare slimme deurbel zonder abonnement, maar beschikt toch over veel goede functies. Zo is de deurbel voorzien van een intercom, worden camerabeelden opgenomen in 720p HD kwaliteit en beschikt de bel over maar liefst 52 verschillende melodieën. Ongewenste personen in je tuin worden ook meteen gedetecteerd door de bewegingssensor, waarna je direct een melding ontvangt op je smartphone.

De beelden worden opgeslagen in de cloud of op een SD-kaart zodat je ze later kunt terugkijken. Daarnaast heeft de deurbel nightvision waardoor je ook in het donker goed kan zien wie er voor de deur staat.

SecuFirst DID501

De SecuFirst DID501 slimme deurbel zonder abonnement is relatief goedkoop voor de vele opties die hij heeft. Zo neemt de deurbel beelden op in 720p HD kwaliteit en is hij goed beveiligd tegen diefstal door een speciale schroef aan de onderkant.

Bovendien heeft de deurbel nachtzicht, een intercomfunctie en kun je de deur op afstand openen voor de bezoeker. Twee vrije aansluitingen in de deurbel maken het namelijk mogelijk om een elektrische deuropener of poort aan te sluiten.

Zo kun je lekker in je stoel blijven zitten en tegelijkertijd de deur openen. Alle opties van deze slimme deurbel kun je terugvinden in de app. Vanaf nu weet je dus altijd wie er voor je deur staat, zelfs als je niet thuis bent!

EKEN V7 HD video deurbel

De Eken V7 beschikt over 1080p Full HD video camera. Op dat gebied is hij zeker één van de beste slimme deurbellen zonder abonnement. Hoewel er wel wat vertraging zit tussen het moment van aanbellen en beeld op de telefoon, ervaren gebruikers dit niet als erg hinderlijk.

De deurbel wordt standaard geleverd met 2 oplaadbare batterijen en een gong die je in de woonkamer of gang kunt plaatsen.

De Eken V7 werkt via Wifi, beschikt over nachtvisie en de camera heeft een kijkhoek van wel 166 graden. Zo beveiligt de camera eenvoudig het hele deel rond je voordeur. De beelden van deze deurbel worden gratis opgeslagen in de cloud. Hier worden de beelden een week bewaard.

Hombli Smart Doorbell V2

De Hombli Smart Doorbell 2 is makkelijk te installeren, heeft scherp beeld (1080p Full HD) en de koppeling met de app is eenvoudig te maken. Helaas wordt de Hombli-deurbel niet ondersteund door HomeKit. In plaats daarvan wordt er verwacht dat Hombli een eigen ecosysteem gaat lanceren. Met de Hombli-app is het namelijk mogelijk om verschillende smart home producten van Hombli met elkaar te combineren.

De app zelf werkt overigens naar behoren. Je ontvangt meteen een melding als er iemand aanbelt en je kunt eenvoudig met de bezoeker(s) communiceren. De opgenomen videobeelden van deze slimme deurbel zonder abonnement worden opgeslagen op een SD-kaart. Eventueel zou je later altijd nog een Hombli-abonnement kunnen aanschaffen.

Eufy by Anker Video Doorbell

Eén van de betere slimme deurbellen zonder abonnement is de slimme deurbel van Eufy. Deze deurbel is wellicht iets duurder dan de concurrenten Google Nest en Ring, maar zeker de moeite waard aangezien je niet vastzit aan maandelijkse kosten.

Je kunt de beelden namelijk ook lokaal opslaan (16 GB geheugen), waardoor je niet perse hoeft te betalen voor cloudopslag. Dankzij de 2k-resolutie zijn de beelden bovendien zeer scherp.

Voor het lokaal opslaan van de beelden ben je wel een Eufy-basisstation (HomeBase) nodig! De beelden worden namelijk naar dit station gestuurd waarna je ze in de Eufy-app kunt terugkijken. Alle beelden zijn versleuteld waardoor je je over de privacy geen zorgen hoeft te maken.

Met het aanschaffen van de Eufy Video Deurbel in combinatie met de HomeBase leg je bovendien een goede basis voor een eventuele uitbreiding van het beveiligingssyteem van Eufy. Je kan bijvoorbeeld de Eufycam ook aansluiten op dit basisstation.

Een nadeel van deze deurbel is dat je hem niet kan koppelen met HomeKit, het systeem van Apple om je huis slim te maken. Dit wordt helaas ook niet mogelijk in de toekomst.

Netatmo Smart Video Doorbell

Ook de Netatmo Smart Video Doorbell behoort tot één van de betere slimme deurbellen zonder abonnement. Waar de meeste slimme deurbellen zonder abonnement niet overweg kunnen met Apple HomeKit, kan de Netatmo Smart Video Doorbell dat juist wel. Vraag bijvoorbeeld Siri om de beelden van de deurbel te bekijken.

Daarnaast is het natuurlijk een voordeel dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen om de camerabeelden terug te kijken. Er zit namelijk een mini-SD-kaartje in de deurbel zelf waarop je de camerabeelden gratis kan opslaan. Verder is de installatie eenvoudig en kun je de deurbel op een bestaande gong aansluiten zodat je in huis geluid hoort als er iemand aanbelt.

Ezviz DB1

De Ezviz DB1 beschikt net als de Netatmo Smart Video Doorbell over een SD-kaart waardoor je geen abonnement nodig hebt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om beeldmateriaal tot 128GB op te slaan. Verder beschikt deze deurbel over een paar mooie eigenschappen.

Zodra er beweging wordt waargenomen ontvang je een melding via de app, ook in het donker. Daarnaast beschikt de deurbel over een grote kijkhoek en werkt de nachtvisie zelfs tot 5 meter. Is met een veilig gevoel van huis gaan erg belangrijk voor jou? Wellicht is deze deurbel dan wel een geschikte keuze voor jou.

EKEN slimme deurbel 2

Deze slimme deurbel van EKEN wordt geleverd met een Micro SD-kaart van 8 GB. Hierdoor kun je beelden eenvoudig opnemen later op je smartphone of tablet terugkijken. En dat allemaal zonder abonnement!

Via de app kun je communiceren met degene die voor je deur staat. Zelfs wanneer je niet thuis bent kun je live meekijken op je smartphone of tablet. De meegeleverde Samsung batterijen zorgen er bovendien voor dat de installatie van de deurbel eenvoudig is aangezien je geen bedrading hoeft aan te leggen.

Verder heeft de deurbel een kijkhoek van 166 graden en beschikt de camera over een nachtmodus. Op deze manier beveilig je al gauw een relatief groot stuk rondom je deur. Let er natuurlijk wel op dat je de privacy van anderen niet in gevaar brengt.

Veelgestelde vragen over slimme deurbellen zonder abonnement

Er worden regelmatig vragen gesteld over slimme deurbellen zonder abonnement. Hieronder hebben wij alvast antwoord gegeven op de vragen die het meest gesteld worden. Heb je zelf nog een vraag waarop het antwoord nog niet in dit overzicht staat? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan de pagina!

Hoe werkt een slimme deurbel zonder abonnement?

Een slimme deurbel zonder abonnement werkt in principe hetzelfde als een slimme deurbel. De slimme deurbel staat in verbinding met je wifi-netwerk en je ontvangt direct een melding op je smartphone wanneer er iemand aanbelt of als er beweging rond de deur wordt gedetecteerd.

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel zonder abonnement?

Het grote voordeel van een slimme deurbel zonder abonnement is dat je geen maandelijkse abonnementskosten hoeft te betalen. Op onze pagina hebben wij de belangrijkste voordelen voor je opgesomd!

Wat is de beste slimme deurbel zonder abonnement?

Dit is vooral afhankelijk van je eigen wensen en behoeftes. Hopelijk kun je na het lezen van onze pagina een geschikte keuze maken!

Wat is het verschil tussen een slimme deurbel met en zonder abonnement?

Met een slimme deurbel met abonnement kun je beeldmateriaal in de cloud opslaan, terwijl een slimme deurbel zonder abonnement beeldmateriaal lokaal op een geheugenkaart of op een meegeleverd basisstation opslaat. Op onze pagina lees je hier meer over!

Werken Ring en Google Nest zonder abonnement?

Ja, de slimme deurbellen van Ring en Google Nest werken ook prima zonder abonnement. Als je echter gebruik wilt maken van extra functies zoals het opslaan van data in de cloud of het constant filmen van de camera, dan zul je wel een abonnement moeten aanschaffen.

Plaats een reactie