Slimme deurbel

Een slimme deurbel is zonder twijfel één van de populairste producten voor je smart home van dit moment. Met een slimme deurbel zie je altijd wie er voor je deur staat en kun je via een app op je telefoon of tablet praten met diegene, ook al ben je zelf niet thuis! Er is tegenwoordig echter ontzettend veel keus op het gebied van slimme deurbellen en er komen steeds meer merken en opties bij. Veel mensen zien daarom door de bomen het bos niet meer. Op deze pagina lees je alles over de slimme deurbel zodat jij straks een weloverwogen keuze kan maken!

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel, ook wel smart deurbel genoemd, is een op het internet aangesloten deurbel die jou via een app op je telefoon of tablet waarschuwt wanneer er iemand voor je deur staat. De eigenaar van het huis ontvangt een melding wanneer er beweging wordt gedetecteerd door de ingebouwde bewegingssensoren van de deurbel, of als de bezoeker op de deurbel zelf drukt.

Via een app op je telefoon of tablet is het mogelijk om live camerabeelden te zien en te communiceren met degene die voor je deur staat, zelfs als je niet thuis bent. Een slimme deurbel kun je vaak koppelen met andere smart home producten.

Slimme deurbel met camera

De meeste slimme deurbellen zijn standaard voorzien van een ingebouwde camera. Wees je er dus van bewust dat wanneer je naar een slimme deurbel zoekt dit in de meeste gevallen een model met camera zal zijn. Vaak werken ze op batterijen of zijn ze bedraad verkrijgbaar. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, kan je met een smart deurbel met camera altijd en overal zien wie er voor je deur staat (ook vanaf je luie vakantieadres). Benieuwd naar het huidige aanbod van slimme deurbellen met camera? Of wellicht naar de werking ervan? Op onze pagina lees je er meer over!

Slimme deurbel zonder camera

Hoewel de meeste slimme deurbellen een ingebouwde camera hebben, zijn er ook slimme deurbellen zonder camera verkrijgbaar. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je voor een slimme deurbel zonder camera zou kunnen kiezen. Wellicht heb je bijvoorbeeld al (slimme) beveiligingscamera’s in of rondom huis hangen waar je op kan kijken wanneer de deurbel gaat, waardoor een deurbel met camera overbodig is.

Een ander veelgehoord argument is dat een slimme deurbel zonder camera minder opvalt, waardoor de kans op inbraak of diefstal kleiner wordt. Ook de privacy van jezelf en omwonenden of de relatief lage prijs van het product kan de doorslag geven om een slimme deurbel zonder camera aan te schaffen. Lees hier meer over slimme deurbellen zonder camera.

Slimme deurbel zonder abonnement

Veel slimme deurbelen zijn verbonden aan een abonnement om volledig gebruik te kunnen maken alle functionaliteiten van het product. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opslaan van camerabeelden in de cloud en de mogelijkheid om beelden over een bepaalde periode terug te kijken.

Zie je een slimme deurbel met abonnement niet zitten? Wees dan niet getreurd. Er zijn tegenwoordig ook slimme deurbellen zonder abonnement op de markt die eveneens prima functioneren. Ook zonder het betalen van maandelijkse abonnementskosten ontvang je een melding en weet je altijd wie er bij je voor de deur staat. Bekijk onze pagina over slimme deurbellen zonder abonnement voor meer informatie.

Slimme deurbellen die werken met Google Home

Over het algemeen zijn slimme deurbellen eenvoudig te koppelen aan je Google Home. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een slimme deurbel die werkt met Google Home. Wellicht beschik je bijvoorbeeld al over producten van Google Home of zelfs een compleet Google smart home systeem, waardoor het belangrijk is om op zoek te gaan naar een slimme deurbel die je kunt koppelen met Google Home. Maar welke slimme deurbellen voor Google Home zijn er allemaal? En wat zijn de beste opties? Lees hier meer over slimme deurbellen voor Google Home.

Slimme deurbellen met HomeKit ondersteuning

Beschik jij over Apple HomeKit en zoek je daarvoor een passende slimme deurbel? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De laatste tijd komen er namelijk steeds meer slimme deurbellen op de markt die overweg kunnen met HomeKit. Een van de eerste en tevens meest populaire slimme deurbellen die werkt met HomeKit is de slimme video deurbel van Netatmo. Benieuwd naar andere slimme deurbellen die werken met HomeKit? Je leest er binnenkort meer over.

Wat is de beste slimme deurbel?

Het is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeftes welke slimme deurbel het meest geschikt is. Wellicht heb je bijvoorbeeld al een (slimme) beveiligingscamera in huis waardoor een slimme deurbel met camera niet noodzakelijk is, maar een model zonder camera juist wel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever een bedrade slimme deurbel of juist één die op batterijen werkt wil hebben.

De mogelijkheid om de slimme deurbel te koppelen met andere smart home producten kan eveneens een doorslaggevende factor zijn. Ook je besteedbare budget kan een rol spelen om al dan niet voor een bepaalde slimme deurbel te kiezen. Verder zijn er nog een aantal punten die je in overweging zou kunnen nemen om uiteindelijk de meest geschikte slimme deurbel te vinden. Lees hier meer over de beste slimme deurbellen van dit moment

Slimme deurbel kopen; hier moet je op letten!

Als je een slimme deurbel aanschaft zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De belangrijkste tip die wij willen meegeven is dat je vooral zelf goed onderzoek moet doen voor je tot aankoop van een slimme deurbel overgaat. Bezoek bijvoorbeeld eens een smart home forum of lees product reviews door om zo achter de ervaringen van andere mensen te komen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan!

Andere zaken waar je op dient te letten zijn geldende wet- en regelgeving, aansluitmogelijkheden en afmetingen van het product, en de eventuele kwetsbaarheid voor hackers. Veel van deze punten verschillen per slimme deurbel en worden vaak op smart home forums besproken.

Verschillende merken en aanbieders van slimme deurbellen

Er zijn verschillende merken die slimme deurbellen verkopen. De twee bekendste merken zijn Google Nest en Ring. Overige aanbieders van slimme deurbellen zijn onder meer:

 • Eufy
 • Netatmo
 • EZVIZ
 • Byron
 • EKEN
 • Arlo
 • Smanos
 • Smartwares
 • Eki
 • Looki
 • Delux
 • Cless
 • Elro
 • X Smart Home (XSH)
 • Doorguard
 • Tuya
 • Smart Home Beveiliging (SHB)
 • Nedis SmartLife
 • Niko
 • Idinio
 • Doorcom
 • Hyundai

Zoals je ziet is er genoeg keuze. Mochten wij een merk over het hoofd hebben gezien, laat het ons dan weten in de reacties onderaan de pagina!

Veelgestelde vragen over slimme deurbellen

Heb je een vraag over slimme deurbellen? Onderstaand hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Heb je zelf nog een vraag over slimme deurbellen? Laat ze dan achter in de reacties onderaan het artikel.

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel die verbonden is met internet en die via een app op de telefoon of tablet bediend kan worden zodat je altijd weet wie er voor je deur staat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Deze pagina helpt je graag verder!

Hoe werkt een slimme deurbel?

Een slimme deurbel werkt bijna hetzelfde als een ‘normale’ deurbel, alleen ontvang je bij een slimme deurbel een melding op je telefoon of tablet wanneer er iemand voor je deur staat. Je leest er meer over op onze pagina.

Wat kost een slimme deurbel?

De prijzen van een slimme deurbel lopen flink uiteen. Een slimme deurbel kost gemiddeld ongeveer 100 euro. Voor uitgebreidere modellen betaal je vaak tussen de 200 en 300 euro.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slimme deurbel?

Doe vooral zelf goed onderzoek en bezoek eens een smart home forum. Overige zaken waar je rekening mee dient te houden zijn onder andere geldende wet- en regelgeving, aansluitmogelijkheden en bescherming tegen eventuele hackers.

Welke merken slimme deurbellen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende merken slimme deurbellen, waaronder bekende merken zoals Google Nest en Ring. Onderaan onze pagina vind je een compleet overzicht van alle aanbieders.

Plaats een reactie