Slimme rookmelder met Hue koppelen

Wil je jouw slimme rookmelder verbinden met Philips Hue? Dat is mogelijk! Met deze koppeling zal het slimme lichtsysteem van Philips Hue reageren op mogelijke rookontwikkeling in jouw huis. Hoewel er niet veel opties zijn, is het gelukkig niet onmogelijk om de melders te koppelen. Op deze pagina lees je meer over waarom het interessant is om een rookmelder met Hue te koppelen en wat je hiermee kunt bereiken.

Waarom slimme rookmelder met Hue koppelen?

Een slimme rookmelder koppelen aan slimme lampen van Hue kan behoorlijk interessant zijn. Zoals je wellicht al weet hebben slimme lampen namelijk de mogelijkheid om te reageren op sensoren. Zodra er iets wordt gemeten of gedetecteerd, kunnen de lampen een signaal afgeven en actie ondernemen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om om alle lichten in huis te laten branden voor meer zicht, de lampen te laten knipperen als waarschuwing of de lampen rood te laten kleuren voor een duidelijk signaal van rookontwikkeling.

Philips Hue lampen bieden niet alleen de keuze uit maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren, maar je kunt ook genieten van veelzijdige instellingsmogelijkheden zoals:

  • Knipperen: de Hue lampen kunnen knipperen bij het activeren van een slimme rookmelder
  • Dimmen: Hue lampen hebben eenvoudige en intuïtieve instellingen om de lichtsterkte van de lampen aan te passen
  • Variatie in warmte: Hue lampen geven de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleurtemperaturen, variërend van koel tot warm licht
  • Kleurkeuze: met Hue lampen kun je kiezen uit 16 miljoen verschillende kleuren

Voorbeelden: Hue koppeling met rookmelder

Wanneer je een rookmelder met Hue verbindt zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast het feit dat je een notificatie op je smartphone of tablet ontvangt, kan de slimme verlichting ook direct reageren op de situatie. Wij hebben enkele voorbeelden van hoe de Hue lampen kunnen reageren voor je op een rijtje gezet:

  • Alle slimme lampen in huis gaan aan en beginnen te knipperen zodra er rook gedetecteerd wordt of er sprake is van een te snelle temperatuurstijging
  • De door jou ingestelde noodverlichting wordt geactiveerd met een lichtsterkte waarmee je door rook kunt kijken
  • De Hue lampen die al aanstaan veranderen direct in een rode kleur

Om de koppeling tot stand te brengen heb je uiteraard wel één of meerdere Hue lampen en een rookmelder nodig die gekoppeld kunnen worden met het slimme verlichtingssysteem van Hue. Hieronder zullen wij de opties bespreken.

Welke slimme rookmelders kun je koppelen aan Philips Hue?

We zijn op zoek gegaan naar slimme rookmelders die geschikt zijn om te integreren met Philips Hue. We hebben een overzicht samengesteld van modellen die compatibel zijn met IFTTT aangezien dit de mogelijkheid biedt om de rookmelder te koppelen aan Hue via een ‘If This, Then That’ Applet (wat ook ondersteund wordt door Hue). Bekijk hieronder de rookmelders die compatibel zijn met IFTTT en gekoppeld kunnen worden aan Hue.

Google Nest Protect V2 koppelen aan Philips Hue

Google nest staat bekend als een toonaangevend merk op het gebied van smart home producten, voornamelijk op het gebied van veiligheid. De Google Nest Protect rookmelder fungeert niet alleen als rookmelder, maar dient ook als koolmonoxidemelder en kan eenvoudig worden gekoppeld aan het Philips Hue slimme verlichtingssysteem via IFTTT of directe koppeling. Het is daarom een goede keuze! Advies: koop de Nest Protect rookmelders in een 2-pack om kosten te besparen (als je er meerdere in huis wilt hebben).

Netatmo Slimme Rookmelder koppelen aan Philips Hue

Netatmo is een bekend merk dat zich richt op klimaatproducten voor in en rondom het huis, waaronder de slimme rookmelder van Netatmo die te koppelen is aan IFTTT. Deze rookmelder is een voordeligere optie dan de Nest Protect en is ook per stuk verkrijgbaar.

Slimme tip: voeg extra Hue lampen toe

Als je van plan bent om een slimme rookmelder aan te schaffen en deze wilt koppelen aan je Hue systeem is het aan te raden om ook extra Hue lampen toe te voegen aan je huis. Als je nog geen Hue lampen in huis hebt of slechts een paar, dan kan het handig zijn om de onderstaande kooptip te overwegen.

Houd er rekening mee dat een Hue bridge altijd nodig is bij het koppelen en groeperen van Hue lampen. Mede daarom hebben we ervoor gezorgd dat het pakket dat we aanbieden ook een Hue bridge bevat.

Philips Hue Starterpack White and Color Ambiance

Bij verschillende smart home webshops kun je af en toe interessante aanbiedingen vinden voor Philips Hue starterspakketten. Zo heeft Bol.com de Philips Hue starterpack White and Color Ambiance, inclusief 3 Hue-lampen (E27 fitting), een Hue Dimmer Switch en de benodige Hue bridge. Dit pakket is een aanrader voor zowel beginners in de smart home wereld als voor de uitbreiding van het bestaande verlichtingssysteem.

Veelgestelde vragen over slimme rookmelder Hue

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de koppeling van een slimme rookmelder met Hue. Mocht je zelf nog vragen hebben, laat ze dan achter in de reacties onderaan de pagina!

Welke rookmelder werkt met Philips Hue?

Op dit moment zijn er twee rookmelders die werken met Philips Hue. Wij bespreken deze twee modellen op onze pagina. Lees nu verder!

1 gedachte over “Slimme rookmelder met Hue koppelen”

  1. Zijn er beperkingen of vereisten bij het koppelen van een slimme rookmelder met Philips Hue? Moet je bijvoorbeeld een specifieke versie of model van de Hue lampen hebben om de koppeling mogelijk te maken?

    Beantwoorden

Plaats een reactie