Smart home beveiliging

Steeds meer mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van de mogelijkheden op het gebied van smart home beveiliging. Voor veel mensen kan dit alleen nogal overweldigend zijn omdat er tegenwoordig talloze manieren zijn om je smart home te beveiligen. Hieronder zullen wij je daarom meenemen in dit proces en alle mogelijkheden omtrent smart home beveiliging bespreken!

Wat is smart home beveiliging?

Iedereen wil toch met een gerust hart zijn of haar huis kunnen verlaten? Smart home beveiliging, ook wel smart beveiliging of slimme beveiliging genoemd, zorgt ervoor dat jij 24/7 de controle hebt over alles wat er in en rondom jouw huis gebeurd. In tegenstelling tot standaard beveiliging, is smart home beveiliging verbonden met internet en kan het actief reageren op situaties (vandaar ook de naam ‘slim’).

Zo wordt er bij gevaar of een verdachte situatie meteen een melding verstuurd zodra de bewegingssensor enige vorm van activiteit waarneemt. Op deze manier kun jij op afstand via je smartphone of tablet live meekijken met wat er zich allemaal in en nabij je woning afspeelt. Bovendien kunnen de onderdelen van smart home beveiliging draadloos communiceren met andere slimme producten via bijvoorbeeld wifi of bluetooth.

Zoals je misschien al hebt opgemerkt, is smart home beveiliging een verzamelnaam voor verschillende onderwerpen. Wat valt er nou allemaal onder smart home beveiliging? En wat zijn de mogelijkheden zoal? Hieronder behandelen we de verschillende onderwerpen dus lees vooral verder!

Slimme deurbel

Ben je vaak weg van huis, ontvang je vaak pakketjes aan huis of ben je gewoon benieuwd wie er aanbelt? Met een slimme deurbel weet je altijd wie er voor je deur staat (met dank aan de ingebouwde camera en wifi-verbinding), ook al ben je niet thuis. Via de app op je telefoon of tablet ontvang je een melding als er iemand aanbelt en kan je gemakkelijk communiceren met de bezoeker die voor je deur staat. Het missen van pakketjes of bezoekers is met een slimme deurbel daarom voorgoed verleden tijd. Lees hier meer over op onze pagina over slimme deurbellen.

Slimme beveiligingscamera

Een slimme beveiligingscamera, ook wel een IP camera genoemd, houdt de situatie in en rondom jouw woning constant in de gaten. Met een slimme beveiligingscamera die verbonden is met het internet ontvang je een melding als er beweging wordt waargenomen in en rond je huis. Zo kun je via de app op je telefoon of tablet (live) beelden bekijken van de situatie thuis, ook al ben je zelf niet thuis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens onze pagina over slimme beveiligingscamera’s.

Slim alarmsysteem

Vraag je jezelf wel eens af of je huis goed beveiligd is? Een slim alarmsysteem is verbonden met het internet waardoor jij via de app op je telefoon of tablet direct een melding ontvangt op het moment dat het alarm activiteit waarneemt. Je hebt dus altijd de touwtjes in handen wat er thuis gebeurt. Bovendien kun je live beelden van de situatie bekijken en direct ingrijpen als dat nodig is. Bij vals alarm de politie of andere beveiligers inschakelen is met een slim alarmsysteem daarom verleden tijd. Een slim alarmsysteem bestaat vaak uit meerdere onderdelen en heeft vele uitbreidingsmogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden en verschillen met een traditioneel alarmsysteem? Lees dan verder op onze pagina over slimme alarmsystemen.

Slimme deursloten

Heb jij altijd gedoe met sleutels als je thuiskomt of sluit je jezelf wel eens buiten? Met een slim deurslot is dat niet langer nodig! Een slim deurslot zorgt ervoor dat jij je deur op afstand kan openen en sluiten via een app op je telefoon of tablet, pincode, afstandsbediening of zelfs vingerscan. Jij bepaalt! Ook is het mogelijk om meerdere digitale sleutels aan te maken waardoor je zelfs vrienden en familie toegang kan geven tot je huis. Bekijk ook eens onze pagina over slimme deursloten voor meer informatie.

Slimme rookmelder

Een slimme rookmelder is een belangrijk onderdeel van een slim beveiligingssysteem voor thuis. Deze geavanceerde rookmelder detecteert niet alleen rookontwikkeling, maar waarschuwt je ook direct via je smartphone of tablet. Wil je meer weten over de voordelen van een slimme rookmelder en hoe deze bijdraagt aan een veiliger huis? Lees dan verder op onze pagina over slimme rookmelders.

Smart sirene

Met een smart sirene, ook wel slimme sirene genoemd, ben je er zeker van dat ongewenste bezoekers zich een hoedje schrikken vanwege het luide alarm. Een smart sirene waarschuwt ook bij brand en is gemakkelijk te koppelen aan andere slimme producten in je huis. Onze pagina over smart sirenes vertelt je er meer over!

Veelgestelde vragen over smart home beveiliging

Er worden af en toe vragen gesteld over smart home beveiliging en de verschillende mogelijkheden. Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Heb je zelf een vraag over smart home beveiliging? Laat de vraag dan achter in de reacties onderaan de pagina.

Wat is smart home beveiliging?

Smart home beveiliging is een verzamelnaam voor verschillende onderdelen, waaronder bijvoorbeeld slimme deurbellen en slimme beveiligingscamera’s die helpen om alledaagse taken te automatiseren. Op onze pagina vind je een compleet overzicht van deze onderdelen!

Welke mogelijkheden zijn er allemaal om mijn huis slim te beveiligen?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je huis slim te beveiligen. Ga je voor een slimme beveiligingscamera? Of heb je misschien toch liever een compleet slim alarmsysteem? Je leest er meer over op onze pagina!

Hoe bedien ik mijn smart home beveiliging?

Dit kan op verschillende manieren. Meestal kun je smart home beveiliging altijd en overal met een bepaalde app op je smartphone of tablet bedienen. Daarnaast heb je systemen die stembediening ondersteunen, waardoor je het systeem bijvoorbeeld kan vragen om een deur te ontgrendelen met een pincode. Ook zijn er afstandsbedieningen verkrijgbaar waarmee je je alarm kan bedienen.

Hoe werkt smart home beveiliging?

Smart home beveiliging werkt aan de hand van verschillende protocollen (ZigBee, Z-Wave etc.) die verbonden zijn met het internet. Hierdoor kun je op afstand een oogje in het zeil houden en ontvang je meldingen op je smartphone of tablet wanneer er beweging gedetecteerd wordt of wanneer een deur open en dicht gaat. Veel slimme beveiligingscamera’s beschikken bijvoorbeeld over een terugspreekfunctie waardoor je kan praten met degene die je in beeld ziet.

Hoe begin je met smart home beveiliging?

Allereerst is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de verschillende producten voor smart home beveiliging. Op onze pagina bespreken wij een aantal producten waarmee jij jouw huis goed kan beveiligen.

Plaats een reactie