Smart home

De term ‘smart home’ valt steeds vaker binnen Nederlandse en Belgische huishoudens. Je zult het ongetwijfeld wel eens voorbij hebben horen komen. Maar wat is het precies? En wat is er allemaal mogelijk binnen een smart home? Hieronder vind je onze huidige verzameling aan pagina’s omtrent smart home en de verschillende gerelateerde onderwerpen.

Wat is smart home?

Een smart home, letterlijk vertaald ‘slim huis’, wordt ook wel het huis van de toekomst genoemd. Simpel gezegd is een smart home een huis waarbij processen in en rondom het huis worden geautomatiseerd. Technologieën zoals WiFi of Bluetooth (of welke communicatiemiddelen dan ook) maken het mogelijk dat slimme apparaten op afstand kunnen worden bediend via bijvoorbeeld spraak, een app op je telefoon of tablet, of zelfs met een afstandsbediening.

Een smart home biedt niet alleen gemak, maar bespaart ook energie, tijd en kosten. Zo kun je zelfs vanaf je luie vakantieadres aan de andere kant van de wereld via een app op je telefoon het huis in de gaten houden! Steeds meer mensen nemen daarom de beslissing om hun huis en tuin ‘slim’ te maken.

Er zijn verschillende toepassingen op het gebied van smart home die jouw huis kunnen automatiseren. Hieronder lees je meer over dit brede scala aan mogelijkheden! Van huishoudelijke taken tot automatische sproeisystemen voor de tuin, niets is te gek!

Smart home beveiliging

Je wil natuurlijk ten alle tijde je huis in de gaten houden en beschermen tegen ongenode gasten. Hoe doe je dat? En wat zijn de mogelijkheden op het gebied van smart home beveiliging? Lees en leer hier meer over op onze pagina over smart home beveiliging!

Slimme verlichting

Tegenwoordig is het mogelijk om je verlichting op afstand te bedienen via een app op je smartphone of tablet.

Slimme verwarming

Met slimme verwarming kan jij je huis verwarmen per kamer en besparen op energiekosten.

Slimme tuin

Heb jij je huis al slim gemaakt? Dan is een logische vervolgstap om je tuin slim te maken.

Veelgestelde vragen over een smart home

Er heerst nog veel onduidelijkheid over wat een smart home precies is en wat de mogelijkheden zijn. Hieronder geven wij daarom antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Mocht je zelf nog een vraag hebben waarop het antwoord nog niet in het overzicht staat? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan de pagina!

Wat is een smart home?

Een smart home, oftewel slim huis, wordt ook wel het huis van de toekomst genoemd. Op onze pagina vind je meer informatie over smart home en gerelateerde onderwerpen.

Hoe werkt een smart home?

Een smart home bestaat vaak uit een verzameling van ‘slimme apparaten’ die via wifi of bluetooth draadloos met elkaar kunnen communiceren. Op onze pagina lees je er meer over!

Wat zijn de voordelen van een smart home?

Een smart home heeft meerdere voordelen. Een smart home zorgt voor meer gemak aangezien je zelf niets meer hoeft te doen, bespaart tijd en energie, en zorgt voor meer veiligheid in en rondom je huis! Nog niet overtuigd? Neem dan eens een kijkje op onze pagina.

Hoe veilig is een smart home?

De veiligheid van een smart home heb je voor een groot deel zelf in handen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je standaard wachtwoorden en pincodes van ‘slimme apparaten’ altijd verandert. Doe daarnaast zelf goed onderzoek voordat je een slim apparaat aanschaft.

Wat kost een smart home?

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de kosten van een smart home. Hoeveel ‘slimme apparaten’ wil je bijvoorbeeld aanschaffen en naar welke merken gaat je voorkeur uit? Op deze pagina lees je meer over de verschillende ‘slimme apparaten’ die je zou kunnen aanschaffen.

Plaats een reactie