Slimme deurbel zonder camera: dit zijn de beste opties (2023)

Een slimme deurbel is meestal standaard uitgerust met een camera. Een slimme deurbel zonder camera kan in veel situaties echter een prima alternatief zijn voor een slimme deurbel met camera. Misschien heb je bijvoorbeeld al een beveiligingscamera geïnstalleerd bij de voordeur van je smart home, of wil je simpelweg geld besparen. Op deze pagina lees je waarom je voor een slimme deurbel zonder camera kan kiezen en wat de beste opties zijn.

Wat is een slimme deurbel zonder camera?

Veel mensen zijn bekend met de kenmerken en eigenschappen van een slimme deurbel met camera. De meeste slimme deurbellen zijn namelijk standaard voorzien van een ingebouwde camera, die je kunt gebruiken om je smart home te beveiligen.

Het zoeken naar een slimme deurbel zonder camera is toch net even wat moeilijker. Er zijn er niet zoveel van op de markt. Je zult zelf dus goed op onderzoek uit moeten gaan om een geschikte slimme deurbel zonder camera te vinden.

Waarom kiezen voor een slimme deurbel zonder camera?

Veel mensen vragen zich af waarom je überhaupt een slimme deurbel zonder camera zou willen kopen. Hoewel de deurbel in verbinding staat met internet, kun je namelijk niet zien wie er daadwerkelijk voor je deur staat.

Toch hoeft een slimme deurbel met camera niet altijd de beste keus voor jou te zijn. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je voor een deurbel zonder camera wilt gaan. Bij een slimme deurbel met camera krijg je bijvoorbeeld te maken met de geldende privacywetgeving in Nederland.

Wanneer jouw camera bijvoorbeeld in zijn geheel op de openbare weg is gericht en je de beelden voor een langere periode opslaat, dan ben je juridisch gezien in overtreding zodra je videobeelden opneemt. Mocht je besluiten om een wifi deurbel zonder camera aan te schaffen, dan heb je in ieder geval geen last van deze beperkingen!

Verder is een slimme deurbel zonder camera goedkoop, makkelijk te installeren en zijn er geen abonnementskosten vereist. Veel mensen die al over een (slimme) beveiligingscamera beschikken, geven bovendien aan dat een deurbel met camera voor hen niet nodig is.

Herken jij je in één van de bovenstaande argumenten om te kiezen voor een slimme deurbel zonder camera? Dan hebben wij hieronder enkele goede opties voor je opgesomd!

Honeywell DC917NG

De Honeywell DC917NG is een slimme deurbel zonder camera. Bij deze deurbel kun je kiezen uit 8 standaard ingestelde melodieën, maar je kan ook kiezen voor eigen geluid dankzij de mp3 functie. Verder functioneert de deurbel ook in combinatie met lampen. Erg prettig wanneer je vaak ’s nachts werkt of wanneer de kinderen op bed liggen.

Je mist nooit meer een bezoeker met deze deurbel dankzij een batterijduur van wel 5 jaar, een hoorbaar bereik van 100 meter en een draadloos bereik van 200 meter. Aangezien de deurbel draagbaar is, kun je hem zelfs mee de tuin in nemen om van de zon te genieten. En dat allemaal zonder camera, maar met een gong!

Arlo Audio deurbel

De Arlo Audio Doorbell is een slimme deurbel zonder camera die beschikt over een bewegingssensor, luidspreker en een microfoon. Zodra er iemand aanbelt ontvang je kort daarna een melding via de Arlo-app op je smartphone of tablet. Zo kun je op afstand communiceren met diegene die voor je deur staat. Vraag bijvoorbeeld de bezorger om je pakketje in de tuin neer te zetten. Je kan deze deurbel eigenlijk zien als een intercom zonder camera.

De installatie van deze audio deurbel is ook vrij eenvoudig. Aangezien hij zelfs draadloos werkt vanwege een ingebouwde accu, hoef je hem niet perse bedraad aan te sluiten. Zelf heeft Arlo ook een bijpassende gong op de markt gebracht die werkt op je bestaande bedrading. Mocht je nog geen gong hebben of wil je hem graag ergens anders in huis willen plaatsen, dan biedt de Arlo Chime uitkomst. Deze draadloze gong kost ongeveer 50 euro.

Let wel op: de Arlo Audio Deurbel werkt alleen als je beschikt over het basisstation van Arlo. 

Ding

Ding is een slimme deurbel zonder camera waarmee je van afstand kunt communiceren met de persoon aan de andere kant van de deur. Zodra er iemand aanbelt hoor je in huis uit de Ding Chime het geluid van een deurbel.

Via je smartphone kan je dan een telefoongesprek voeren met degene aan de andere kant van de deur. Hierdoor kan je altijd en overal reageren op de persoon die voor je deur staat, zelfs als je zelf niet thuis bent.

Daarnaast hoor je van nu af aan de deurbel altijd en kun je via de app de instellingen regelen en bekijken. Bekijk bijvoorbeeld de geschiedenis, pas het geluid uit de Ding Chime aan of geef aan dat het geluid tussen bepaalde tijden stil moet worden gezet.

Flic Button

De slimme Flic button is geen deurbel, maar je kan er wel een hele hoop mee. Met deze slimme knop kun je zelf ingestelde acties uitvoeren. Zodra je op de knop drukt zet je direct (één van) de slimme apparaten aan het werk.

Je kan zelf bepalen welke slimme apparaten dat zijn. Je kan de flic button ook gewoon als deurbel gebruiken en de knop een signaal laten sturen naar je slimme lampen, slimme bel of je smartphone. Door de knop in te stellen bepaal je zelf welke slimme koppelingen er allemaal gemaakt worden. Met slechts één druk op de knop kun je gebruik maken van jouw favoriete apps en functies. Een flic button is dus prima te gebruiken als slimme deurbel zonder camera.

Vaak wordt ons gevraagd of het nodig is om meer van dit soort knoppen aan te schaffen. Deze keuze laten we graag aan jou over. Wel is het natuurlijk zo dat je met meerdere knoppen meer mogelijkheden hebt om de slimme apparaten met elkaar te verbinden. Het nadeel van een flic button is dat er geen microfoon in zit, waardoor je niet kunt communiceren met diegene die voor je deur staat.

Veelgestelde vragen over slimme deurbellen zonder camera

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over slimme deurbellen zonder camera. Heb je zelf nog een vraag over dit onderwerp? Laat hem dan achter in de reacties onderaan de pagina!

Zijn er ook slimme deurbellen zonder camera?

Ja, er zijn ook slimme deurbellen zonder camera. Op onze pagina hebben we de beste opties voor jou op een rijtje gezet!

Wat kost een slimme deurbel zonder camera?

Een slimme deurbel zonder camera is vaak al verkrijgbaar voor een paar tientjes. Daarmee is hij een stuk goedkoper dan een slimme deurbel met camera.

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel zonder camera?

Een slimme deurbel zonder camera is goedkoop, makkelijk te installeren en vereist meestal geen abonnementskosten. Op onze pagina lees je meer argumenten om voor een slimme deurbel zonder camera te kiezen.

3 gedachten over “Slimme deurbel zonder camera: dit zijn de beste opties (2023)”

  1. Zijn er ook slimme deurbellen zonder camera die compatibel zijn met spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant? Ik wil de slimme deurbel namelijk integreren in mijn smart home.

    Beantwoorden

Plaats een reactie